Home » Groenvoorziening » Meststoffen voor de tuin

Meststoffen voor de tuin

Een mooie tuin begint bij de juiste voeding. Dat betekent de gepaste meststoffen toedienen op het juiste moment in het jaar.

Bij de selectie van de meststoffen gaan we uit van de behoeften en chloorgevoeligheid van de plant en de Ph-waarde van de bodem. Rekening houdend met deze parameters stellen we de juiste meststof en dosering voor.

Laat voor de aanleg van de tuin een bodemonderzoek uitvoeren. Op basis van de analyseresultaten kunnen we een bemestingsplan op maat van uw tuin uitwerken en dat voor de komende drie jaren. Zo ben je er zeker van dat iedere plant de voedingsstoffen krijgt die ze nodig heeft. Een mooie tuin verzekerd!

Aegten Dier & Tuin biedt een volledig gamma aan meststoffen

Met onder meer kalk, stikstof, fosfor, kalium of magnesium, elk in verschillende samenstellingen.

Gecoate meststoffen voor containerteelt, aangepaste mengelingen voor de paardenweide, een speciale samenstelling voor najaarsbesmesting, of een meststof met indirecte werking tegen mos. Voor iedere tuin bieden we een passende meststof.

We hebben een ruim basisaanbod vloeibare meststoffen. Andere vloeibare meststoffen bestellen we graag voor u.

Voor deze meststoffen samengesteld uit plantaardige en dierlijke grondstoffen van natuurlijke oorsprong stellen we het gamma van DCM voor.

Voor wie niet van kunstmeststoffen houdt, hebben we ook het gamma ecologische meststoffen van Eco-style op basis van Mycorriza-schimmels.

Voor droge ondergronden adviseren we een bodemverbetering op basis van Terracottem. Dit is een middel bestaande uit een mengsel van groeistimulatoren, lava, waterabsorberende polymeren en minerale, traagwerkende meststoffen. Dit bodemverbeterend middel voorziet de planten van de nodige elementen voor een evenwichtige ontwikkeling.