hero image

Knaagdieren

Verwen jouw konijn, hamster, cavia, rat, muis, chinchilla… met de juiste voeding en verzorging. In ons assortiment voor knaagdieren vind je ruwvoer, bodembedekking voor het hok of de kooi, drinkflessen en eetbakken, snacks en korrels of pellets. Kortom: alles om je knaagdier te verwennen.

Voeding voor knaagdieren

De meeste knaagdieren eten zaden en groenvoer. Houd er rekening mee dat hamsters, gerbils, muizen en ratten ook nog dierlijke eiwitten nodig hebben zoals insecten. Chinchilla’s en degoes zijn dan weer gevoelig aan suikers en volgen beter een streng dieet zonder teveel fruit.

Cavia’s daarentegen hebben, buiten hun droogvoer, veel groenvoer nodig. Vooral vitamine C is voor hen belangrijk.

Konijnen zijn gewoontedieren die je beter niet teveel afwisseling geeft. Heel belangrijk is een constante toevoer van vers hooi.

  • merken
  • merken
  • merken
  • merken
  • merken

Knaagdierhokken en kooien

Een hok kan nooit te groot zijn. Veel van deze dieren rennen tot 3 km per nacht. Daarom hebben ze echt genoeg plaats nodig. Je zal zien dat ze in een beter conditie zijn als hun hok voldoende groot is.

Hamsters hebben geen dieptezicht, waardoor een hoog hok geen aanrader is. Ratten, degoes of chinchilla’s zijn daarentegen echte klimmers en verkiezen om in de hoogte te verkennen.

Supplementen

Vooral bij cavia’s is het belangrijk om vitamine C bij te geven. Heb je vragen over welke vitamines je verder nog kan geven? Je kan steeds bij onze medewerkers terecht.

Verzorging

Hamsters, gerbils, degoes en chinchilla’s hebben speciaal zand nodig om zich te wassen. Dit is essentieel voor hun gezondheid en hygiëne en mag daarom niet ontbreken.

Toebehoren

De tanden blijven continu doorgroeien bij jouw knaagdier. Zorg dus zeker voor voldoende knaaghout om de tandjes op de juiste lengte te houden. Je kan ook knaagstenen geven, maar met mate omdat ze hiervan nierproblemen kunnen krijgen.

logo close menu