Familiebedrijf in hart en nieren

Al meer dan 85 jaar is de naam Aegten een vaste waarde in het landbouwleven. Aanvankelijk in Meeuwen (Oudsbergen) en omstreken, vandaag tot ver over de Nederlandse grenzen. Sinds 2006 kan iedereen terecht bij Aegten voor het profesionele advies voor dier & tuin. Nu de vierde generatie van de familie Aegten actief is in het team, staan we klaar voor de toekomst.

hero image

De beste zorg voor uw groei

Ontdek onze gemeenschappelijke visie

  • We zijn en blijven een gezond bedrijf.
  • We stellen in al ons handelen en denken de klant centraal.
  • Onze mensen maken het verschil, daarom blijven we investeren in hun welbevinden en ontwikkeling. Aegten is een bedrijf waar medewerkers zich goed en veilig voelen.
  • We zijn een onafhankelijke schakel tussen de producent/de multinational en de eindklant met een eigen productie en opslagcapaciteit. We kiezen onze leveranciers met zorg uit, zodat we betrouwbare en loyale partners zijn.
  • We gaan voor gedifferentieerde en gecontroleerde groei en uitmuntendheid in elke tak.
  • We bouwen onze positie in de Euregio verder uit.
  • We brengen steeds toegevoegde waarde aan onze klanten, waarbij we zorgen voor een optimale groei van plant, dier en omgeving, zodat jij als klant uitgroeit tot een duurzame onderneming die klaarstaat voor de uitdagingen van morgen.

Onze rijke geschiedenis

timeline-img

1938

Jan Aegten legt de grondslag van het bedrijf in een oude watermolen, die hij samen met zijn vrouw Anna Roex uitbaat. Enkele jaren laten schaften ze een dieselmotor aan om het rendement te verhogen. Jan voegde de verkoop van veevoeders en meststoffen aan zijn activiteiten.

timeline-img

Jaren '60-'70

De zonen kwamen geleidelijk mee in het bedrijf en de firma bouwt een magazijn met graansilo’s langs de Peerderbaan in Meeuwen. De verkoopsactiviteiten reiken voor het eerst over de landsgrenzen en wegenzout wordt een nieuw segment in het productgamma. Sindsdien bevoorraden we tal van gemeentebesturen.

timeline-img

Begin jaren '80

Aegten nv lag mee aan de grondslag van landbouwzout. Het zout speelt een belangrijke rol in het bemestingsschema. De firma neemt een landbouwkundig ingenieur aan om het advies aan de landbouwers te verbeteren. Advies is en blijft een sleutelbegrip in de filosofie van ons bedrijf.

timeline-img

1986

De behoefte voor just in time leveringen werd bij onze klanten steeds groter. Door de introductie van ons containersysteem speelden wij hierop in.Tevens verhoogde dit de flexibiliteit naar onze klanten toe bv. levering op het perceel van de klant.

timeline-img

1987

De meststoffen en zouten werden meer en meer aangeleverd per schip. Omdat ze voor enkele maanden opgeslagen werden, kwam de noodzaak voor de bouw van een extra magazijn.

timeline-img

1990

Na een tweejarig onderzoek aan de Universiteit van Leuven, lanceerden we het product KAPTO. Dit vermindert de ammoniakemissie uit mengmest drastisch. Daarnaast breiden we het gamma voor de landbouw uit met landbouwfolie en mineralen. We bieden vanaf nu een totaalpakket voor de landbouwer.

timeline-img

Begin jaren '90

Sinds begin jaren ’90 bieden we onze diensten en producten ook aan groendiensten, gemeentebesturen, tuinaanleggers en boomkwekerijen.

timeline-img

1995

In 1995 zetten we een grote stap met de overname van het toeleveringsbedrijf Smeets in Tongerlo. Deze uitbreiding zorgde voor een grote groei aan kennis op het vlak van teeltbegeleiding.  Het aanbod van gewasbescherming en zaaizaden breidde uit.

timeline-img

Eind jaren '90

We starten met het aankopen en drogen van korrelmaïs. De derde generatie zet zijn eerste stappen in het familiebedrijf.

timeline-img

2006

Opening Agro Dier en Tuin, een speciaalzaak voor professionelen en hobbyisten die kwalitatieve producten zoeken voor hun tuin, moestuin of huisdier.

timeline-img

2007

In 2007 zorgde de overname van Caussade Semences Benelux voor een stijging van de maïszaadverkoop in de ruime Limburgse regio. Dit bracht ook een aantal extra werknemers met zich mee.

timeline-img

2010

Een nederlandse collega vervoegde ons technisch-commercieel team. Dit zorgde voor een fundamentele groei in de verkoop van onze meststoffenafdeling.

timeline-img

2012

Het groeiend aantal werknemers zorgt voor de nodige uitbreiding van onze burelen. Door een vernieuwing van het bureel optimaliseerden we de werkomgeving voor onze medewerkers.

timeline-img

2015

Overname Keulen-Moors bv in Riemst. De specialist in gewasbescherming, meststoffen en zaden voor land- en tuinbouw in de Euregio werd herdoopt naar Agro-Sud.

timeline-img

2016

Doordat Aegten steeds meststoffen op maat voor de klant maakt, investeerden we in een nieuwe menginstallatie om de productie te optimaliseren.

De opzaklijn voor zakjes van 25 kg werd hieraan gekoppeld om kleinere verpakkingen te verkopen.

timeline-img

2018

De stijgende vraag van zakgoed zorgde voor een logistiek probleem. Door de aankoop van een extra vrachtwagen met Moffet, kunnen we sneller en efficiënter laden en lossen.

timeline-img

2019

De zomer van 2019 bracht twee nieuwe werknemers met zich mee. Een gespecialiseerde adviseur in de veehouderij legde zich toe op alle aspecten van het stal- en omgevingsgebeuren.

De stijgende aanwezigheid van sociale media was de kans voor de vierde generatie om zich in het bedrijf te vestigen.

timeline-img

2020

Dagelijks zijn we op zoek naar efficiëntere manieren om optimale resultaten te halen in het veld. Maar ook in onze boekhouding werd in 2020 gezocht naar een optimalisatie. Door de implementatie van een nieuw ERP-pakket kunnen we een betere service geven aan onze klanten.

Om de landbouwers meer speling te geven, hebben we in Meeuwen een meststof-automaat gezet, zodat landbouwers 24 uur op 24 stikstof kunnen afhalen.

timeline-img

2022

In april van 2022 sloegen we de handen in elkaar met Pieter Janszen voor de oprichting van J-A Agro Bv te Buggenum.

timeline-img

2023

Stilstaan is achteruitgaan. We veranderden ons logo naar een modernere look.

Het winkel-team van Aegten nv

afdeling icon Jelle - Bauke - Anaïs - Joran

logo close menu