hero image

Neerhofdieren

Wanneer we in Vlaanderen over neerhofdieren spreken, spreken we meestal over pluimvee en andere kleindieren. We kennen ze vanop de boerderij.

Wij helpen je met plezier verder met een gespecialiseerd aanbod op maat. Vind hier alles wat je nodig hebt voor je kleine boerderijdieren.

Kippen, sierkippen en eenden

Voeding

Kippen en fazantachtigen eten graag keukenafval, maar dit is niet genoeg. Granen mogen absoluut niet in het assortiment ontbreken.

Watervogels zoals eenden en ganzen zijn goede grazers. Ze houden het gras mooi kort. We hebben een ruim assortiment van voeder voor elke levensfase van jouw dier.

Supplementen & likstenen

Tijdens de leg is het heel belangrijk om voldoende calcium te voorzien om de schalen mooi dik te houden. Dit kan je verwezenlijken door regelmatig oesterschelpen te voorzien.

Verzorging

Kippen en fazantachtigen zoeken tijdens warme dagen verkoeling door kuilen in het zand te graven en hier in te liggen en te rollen. Zorg dat ze altijd toegang hebben tot een zanderige, schaduwrijke plek om af te koelen. Zandbaden helpen ook tegen parasieten op de huid en het vederkleed.

Stal en weide

Te allen tijde moet er een legbak voorzien zijn, zodat de dieren in alle rust eieren kunnen leggen. Zorg ervoor dat de ondergrond van de legbak uit een ander materiaal bestaat dan de rest van het hok, zodat het dier weet waar ze moet leggen. Stro wordt aangeraden aangezien ze hier instinctief eieren in leggen.

Controleer het hok regelmatig op bloedluizen.

Ezels

Voeding

In de zomer houden ezels zich goed met gras, hooi en stro. In de winter is stro dan weer de voornaamste voedselbron. Stro bevat minder eiwitten dan hooi en bevat voldoende vezels voor de ontwikkeling van de ezel. Naast gras, hooi en stro mogen ezels ook wortelen, appels, maïs, wilgentakken en geplette granen eten.

Ook kan je het rantsoen aanvullen met brokken. Gebruik hierbij geen paardenbrokken omdat deze teveel koolhydraten bevatten. Kies voor een speciale ezelmix om een goede gezondheid van jouw ezel te garanderen.

img

Supplementen & likstenen

Het is belangrijk om rekening te houden met de behoefte van jouw ezel. Door omstandigheden kan het zijn dat hij niet genoeg voedingsstoffen uit zijn voeding haalt. Daarom ondersteun je hem best met supplementen of likstenen voor een optimale gezondheid.

Verzorging

Als ezelliefhebber is het poetsen van je ezel een belangrijke dagdagelijkse taak. Tijdens het poetsen kan je de gezondheidstoestand van je ezel bekijken en verzorgen. Ook bouw je een enorme band op met je ezel. Het poetsen werkt daarnaast als een soort massage. Dit is goed voor de bloedsomloop van je ezel.  Een poetskist is best gevuld met een harde borstel, zachte borstel, rosborstel, manenkam en hoevenkrabber.

Stal en weide

Je maakt het je ezel op stal en in de weide comfortabel met de ruime keuze voerbakken, emmers, drinkbakken, hooinetten en speelgoed.  Zelfs voor weideafrastering, poortgrepen en prikpaaltjes kan je bij ons terecht.

Schapen, geiten, alpaca's, lama's en herten

Voeding

Voor deze herkauwers is het van groot belang dat ze voldoende gras, hooi of voordroog hooi ter beschikking hebben. Lang kauwen op structuurrijke voeding stimuleert de speekselproductie. Dit is essentieel om de zuurtegraad van de pens op peil te houden.

Je kan het rantsoen van je dier aanvullen met specifiek krachtvoer. Hiermee helpen we je graag in onze winkel.

Supplementen & likstenen

Het is belangrijk om rekening te houden met de behoefte van jouw dier. Door omstandigheden kan het zijn dat hij niet genoeg voedingsstoffen uit zijn voeding haalt. Daarom ondersteun je hem best met supplementen of likstenen voor een optimale gezondheid.

Verzorging

Moet je dier geschoren worden of is het tijd om de klauwen weer te kappen? De materialen die nodig zijn om jou dier goed te verzorgen, vind je bij ons in de winkel.

Stal en weide

Je maakt het jouw dieren op stal en in de weide comfortabel met de ruime keuze voerbakken, emmers, drinkbakken, hooinetten en speelgoed. Zelfs voor weideafrastering, poortgrepen en prikpaaltjes kan je bij ons terecht.

  • merken
  • merken
  • merken
  • merken
  • merken

Hangbuikzwijnen

Voeding

Hangbuikzwijnen hebben een goed uitgebalanceerde voeding nodig voor een goede gezondheid. Ze zijn heel gevoelig om snel te dik te worden… Daarom geven wij jou graag advies over wat je hen precies mag voeren.

Verzorging

Jouw hangbuikzwijn houdt gegarandeerd van een flinke poetsbeurt met een harde borstel en van een modderbad. Een modderlaag beschermt je hangbuikzwijn tegen de zon en vormt tegelijkertijd een barrière tegen insecten en parasieten. Wees dus zeker op tijd met de verzorging van je hangbuikzwijn.

Stal en weide

Je maakt het jouw dieren op stal en in de weide comfortabel met de ruime keuze voerbakken, emmers, drinkbakken, hooinetten en speelgoed. Zelfs voor weideafrastering, poortgrepen en prikpaaltjes kan je bij ons terecht.

logo close menu