hero image

Paarden

Jouw paard gelukkig maken en dat ook houden? Zorg voor voldoende ruimte, zodat je paard de beweging krijgt die hij nodig heeft. Zorg er ook voor dat hij genoeg te grazen heeft op de weide.
Je paard kauwt graag veel om een voldaan gevoel te krijgen. Geef hem aangepaste voeding, want een gezond paard is een gelukkig paard.

Paardenvoeding

Voeding heeft een belangrijke invloed op het welzijn van onze paarden. Van nature zijn het grazers en houden ze van gras, kruiden, takken, groenten en fruit. Een uitgebalanceerde en gezonde voeding is dus van essentieel belang om jouw paard fit te houden.

Naargelang het ras en de activiteit van je paard of pony verschilt het krachtvoer dat je kan bijgegeven bovenop het ruwvoer. Wij helpen je graag om voor jouw paard de geschikte voeding te vinden.

  • merken
  • merken
  • merken

Verzorging

Als paardenliefhebber is het verzorgen van je paard een belangrijke dagdagelijkse taak. Tijdens het poetsen kan je de gezondheidstoestand van je paard bekijken en verzorgen. Ook bouw je een enorme band op met je paard.

Het verzorgen van je paard doe je door het dier schoon te maken voor het rijden. Om schuurplekjes te voorkomen, maak je je paard zuiver waar het zadel en de singel hem raken. Het poetsen werkt daarnaast als een soort massage. Dit is goed voor de bloedsomloop van je paard.

Een poetskist is best gevuld met een harde borstel, zachte borstel, rosborstel, manenkam en hoevenkrabber. Ook mag paardenshampoo, antiklit, hoefvet of hoefolie niet ontbreken in jouw poetsassortiment.

Stal en weide

Je maakt het je paard op stal en in de weide comfortabel met de ruime keuze voerbakken, emmers, drinkbakken, hooinetten en speelgoed. Berg je paardenspullen op met onze zadeldragers en andere slimme opbergmogelijkheden. Zelfs voor weideafrastering, poortgrepen en prikpaaltjes kan je bij ons terecht.

Spelen & belonen

Als paardeneigenaar wil je natuurlijk het allerbeste voor je paard. Omdat ze vaker op stal komen, durven paarden zich wel eens te vervelen. Daarom is het van groot belang dat er voldoende ruwvoer aanwezig is.  Je kan verveling ook vermijden door je paard te vermaken met paardenspeelgoed.

Lederverzorging

Onderhoud jij jouw leder? Dit is namelijk erg belangrijk als je er lang gebruik van wil maken! Als je het leder, zoals een zadel, hoofdstel en rijlaarzen goed onderhoudt, voorkomt dit stugheid en scheuren. Lederverzorging kan met zadelzeep, lederolie of ledervet.

Supplementen & likstenen

Het is belangrijk om rekening te houden met de behoefte van jouw paard. Door omstandigheden kan het zijn dat hij niet genoeg voedingsstoffen uit zijn voeding haalt. Daarom ondersteun je hem best met supplementen of likstenen voor een optimale gezondheid.

img
logo close menu