hero image

Vissen

Wil jij al een tijdje een mooi aquarium in huis? Kies eerst welke vissen je wil. Daarna zoeken we samen met jou naar het ideale aquarium en de geschikte inrichting.
Krijg nuttige tips in onze winkel om beter met je vissen om te gaan, bijvoorbeeld dat je het water niet te veel mag verversen.

Vissenvoeding

Niet elke vis heeft dezelfde voeding nodig. Zo zal een guppy blij zijn met groenvoer. Een kempvis eet dan weer liever dierlijk voeder.

Wist je dat de stand van de bek al veel zegt over de voeding? De bek van een kempvis staat naar boven gericht waardoor hij beter van de oppervlakte kan eten. De mond van een borstelneusmeerval staat dan weer naar beneden gericht; een indicatie dat hij op de bodem eet. Wij beschikken over de correcte voeding voor elk type vis.

  • merken
  • merken
  • merken
  • merken

Verzorging

Omdat er veel vissoorten verkrijgbaar zijn, kan je onmogelijk elke vis hetzelfde behandelen. Zowel waterkwaliteit, temperatuur en gedrag kunnen verschillen. Informeer je daarom goed vooraleer je een vis aankoopt. Neem een foto mee van je aquarium zodat we je op maat verder kunnen helpen.

Watercontrole

Een goede waterkwaliteit is de basis van een gelukkige vis. Een verkeerde waarde kan de balans van je aquarium verstoren. Controleer deze regelmatig of kom eens langs met een waterstaal. Zeker wanneer een vis afwijkend gedrag vertoont of zwaar ademt, is het aan te raden om het water te controleren.

Toebehoren

De meeste vissen zijn van nature prooidieren. Ze zitten graag in de buurt van beschutting, zodat ze zich snel kunnen verstoppen bij gevaar. Hoe meer beschutting er is, hoe veiliger de vissen zich voelen en hoe meer ze zich vertonen. Ze ervaren minder stress en zijn over het algemeen minder vatbaar voor ziektes en parasieten.

Ook eventuele onderlinge conflicten tussen verschillende vissen wordt hierdoor beter vermeden. Zo zal een kempvis bijvoorbeeld minder of niet geïrriteerd geraken aan het hyperactief gedrag van de guppy’s, waardoor de kans dat de kempvis achter de guppy’s gaat klein of onbestaand is.

Aquaria

Aquaria zijn in alle maten verkrijgbaar. Vanaf 20 liter tot ruim 300 liter. Het aquarium bepaalt welke soorten en aantallen je kan houden. Hiervoor geldt de regel: “Hoe groter het aquarium, des te stabieler de waterkwaliteit.” Dit zorgt ook voor een beter behoud van de waterkwaliteit, waardoor je vissen minder stress en ziektes ontwikkelen.

Vissen

Er zijn meer dan 3.500 verschillende vissen in de aquariumhobby beschikbaar. Slechts een klein aantal is geschikt voor de gewone aquaria. Gelukkig is er nog meer dan keuze genoeg. We hebben steeds een assortiment beschikbaar met de meest populaire vissen. We letter er op dat ons assortiment met een grote zekerheid kan gecombineerd worden. We willen ook graag weten welke vissen je al hebt, zodat we geen combinaties maken die van nature niet samen gaan. Op aanvraag kunnen we vissen bestellen.

img
logo close menu