hero image

Vogels

Bij Aegten vind je een ruim aanbod vogelbenodigdheden om samen met jouw vogel(s) het avontuur aan te gaan. Het winkelteam helpt je graag met het uitkiezen van de juiste benodigdheden en geeft je met plezier advies op maat.

Vogelvoer

De snavel van een vogel is een precisie-instrument dat aan een bepaald type voedsel is aangepast. Het is dan ook belangrijk dat de vogel het juiste voer krijgt. Zo heeft een kanarie niet veel aan papegaaienvoer omdat de snavel van de kanarie niet sterk genoeg is om de grove zaden van de papegaai open te krijgen. Voor elk type vogel vind je bij ons de juiste voeding.

  • merken
  • merken
  • merken
  • merken

Supplementen

Vitamines en mineralen zijn zeer belangrijk voor de rui en eileg van vogels. Alsook voor het ontgiften van eventuele gifstoffen die in kleine mate in sommige zaden zitten. Zorg dus dat je regelmatig het voer behandelt met vitaminepreparaten. Ook grit en kleistenen mogen zeker niet ontbreken.

Buiten het voer, mag je nog groenvoer en in mindere mate fruit aanbieden. Witloof, andijvie, wortel en appel zijn een goede aanvulling. Heel belangrijk is dat je nooit avocado aan een vogel geeft, omdat dit voor hen extreem giftig is.

Verzorging

Vogels houden van een badje! Hiermee wassen ze stof, vuil en eventuele parasieten van hun lichaam af. Geef ze minstens 1x per week een badje.

Kooien

Zorg dat de kooi voldoende groot is voor de vogel. Neem de lengte van de vogel en doe dit x3 tot x5. Dit is het absolute minimum. Groter mag altijd. Zorg dat de vogels niet door de tralies kunnen ontsnappen, maar de tenen van de vogels mogen ook niet vast geraken tussen te smalle tralies.

Toebehoren

Klimgelegenheden en speelgoedjes houden een vogel bezig. Verander gemiddeld om de 3 maanden het speelgoed van plaats of vervang regelmatig. Hierdoor laat je jouw vogel ontdekken. Bij ons vind je verschillende soorten speelgoed in vele kleuren en maten. Wij helpen je graag bij het kiezen van het juiste speelgoed voor jouw vogel.

logo close menu