Meststoffen

Meststoffen geven in de moderne landbouw is maatwerk. Via kennis en onderzoek komen we op perceelsniveau tot een advies per element, wat nadien resulteert in een uitgebreid bemestings- of bouwplan.

We helpen je graag verder

Bodemanalyse

Een bodemonderzoek geeft ons inzicht in het gehalte van stikstof, kalium, fosfor, magnesium, natrium, calcium, zwavel, kobalt, koper, enzovoort.

Die informatie combineren we met kennis over de drijfmestgiften en de voorgeschiedenis van het perceel om zo tot een bemestingsadvies te komen. Met deze bemesting op maat optimaliseer je de bodemkwaliteit, wat zich vertaalt in een kwalitatieve en kwantitatief goede oost. Het kan zelfs bepalend zijn voor een gezondere veestapel.

img

OP MAAT

Optimaal rendement uit je teelt

Door een groot aanbod aan grondstoffen en building blocks maken we teelt- en perceelspecifieke blends. Hierdoor is elk blend uniek. Deze vorm van bemesten benut de elementen optimaal en beperkt het verlies van mineralen. Op deze manier groeien planten in ideale omstandigheden met respect voor het milieu.

Enkelvoudige meststoffen

De macro-elementen (N,P,K, Mg, Ca, S) hebben we ter beschikking als enkelvoudige meststoffen. De micro-elementen  (B, Cu, Co, Se, Si en Mangaan) zijn ter beschikking als building blocks met een aangepaste granulometrie.

Ook komen er meer en meer biostimulanten in korrelvorm op de markt zoals Humifirst…

Dit zijn de bouwstenen voor onze blends.

 

Samengestelde meststoffen

Samengestelde meststoffen worden aangeboden als complexe NPK-meststoffen in originele formuleringen van onze fabrikanten of als blend geproduceerd in onze eigen installatie.

Voorbeelden hiervan zijn Fertimix, Ka-calmix, NK-gras, Maïsmest N-Start…

Speciale meststoffen

Efficiënter bemesten wordt meer en meer gezien als een combinatie van vaste meststoffen aan de basis en bladvoeding als verfijning en optimalisatie. De keuze van bladvoeding met een goede formulering en inhoud is essentieel.

Meststoffen op maat

Hoe complex of eenvoudig je bemestingsbehoefte is, met ons breed gamma aan meststoffen helpen we jou ongetwijfeld verder.

Dankzij onze kennis krijg jij een teelt- en perceelspecifiek advies op maat, dat leidt tot een unieke blend.

img
img

LEVEREN

Leveren van meststoffen

Lukt het jou niet om je meststoffen op te halen? Dan leveren wij just in time. Dit kan op verschillende manieren:

  • containersysteem
  • big bag (600 kg)
  • zakgoed (25 kg)
  • los gekipt
  • geblazen met silowagen

Kalk

Ons assortiment:

  • gekorrelde kalk
  • natte kalk
  • droge kalk

Op beide sites bieden we de mogelijkheid om gebruik te maken van een van onze kalkstrooiers.
Contacteer ons voor meer informatie of reservering.

img

Veelgestelde vragen over meststoffen

Heb je nog vragen over meststoffen? Contacteer ons.

Worden alle meststoffen geregistreerd?

Alle leveringen aan Vlaamse afnemers van meststoffen die stikstof of fosfor bevatten, worden geregistreerd in het Vlaams kunstmestregister.

Kan ik zelf de samenstelling van het blend kiezen?

Je kiest zelf de verhoudingen tussen de verschillende basismeststoffen. Op basis daarvan maken wij een blend dat aan jouw verwachtingen voldoet.

Hoe kan ik de hoeveelheid uit containers of big bags doseren?

Al onze containers zijn uitgerust met een doseerschuif. Op deze manier sluit je de container af wanneer je kunstmeststrooier volgeladen is.

Bij de big bags kan je gebruik maken van een Vid Bag pin. Deze bevestig je gemakkelijk onderaan een big bag, zodat je de big bag halverwege afsluit.

Wat is de minimale hoeveelheid voor een container of vracht?

Wij proberen onze flexibiliteit hoog te houden, maar voor hoeveelheden minder dan 600 kg, raden we big bags van 600 kg of zakgoed van 25 kg aan.

logo close menu