Stal & omgeving

Voor ons aanbod mineralen, dierenvoeders en hygïeneproducten werken we samen met toonaangevende fabrikanten. Zij delen hun kennis en ervaring met ons, zodat we je correct en snel kunnen adviseren over de meest geschikte producten.

We helpen je graag verder
img

AANBOD

Hygiëneproducten en kalveropfok

Niet alleen in het veld, maar ook in de stal is het belangrijk dat alles vlot verloopt. Of het nu gaat om kleine kuikentjes of hoogproductieve koeien, bij Aegten vind je alle benodigdheden voor een optimale groei, gezondheid en productie van elk dier.

Hygiëneproducten

Wie gezonde dieren wil, moet werken aan hygiëne. Voor de drie grote kwekerijtakken bieden we het gamma van Cidlines aan:

  • hygiëne van de melkinstallatie
  • klauwhygiëne
  • uierhygiëne
  • drinkwaterhygiëne
  • stalhygiëne
  • medicinale dipmiddelen

 

Melkpoeder

Voor de opfok van de kalveren, biggen, lammeren… bieden we melkpoeders naargelang de wens van de klant: ad lip voeren, melkautomaat en weidepoeder of mager melkpoeder. Voor elk opfokprogramma hebben wij het meest geschikte melkpoeder in ons aanbod.

Dierenvoeders

Voor de dierenvoeders beperken we ons tot het zakgoed in de winkel. Vooral voor huisdieren, paarden en pluimvee vind je bij Aegten een gevarieerd aanbod.

Klik hier om verder te gaan naar de website van onze dierenspeciaalzaak.

Kalvervlokken

Alleen voor de kalvervlokken maken we een uitzondering. De kalveropfok is een afgelijnd gamma binnen de veevoeders, die bovendien een specifieke en juiste aanpak vraagt. Dankzij de expertise van onze leveranciers en aangepaste bijscholingen, kunnen we je met deskundigheid begeleiden in een vlotte overgang van melk naar ruwvoer.

Voedingssupplementen

Vitaminen, mineralen en landbouwzout

Vitaminen en mineralen zijn onmisbaar voor vrijwel alle fysiologische processen van dieren. Bij momenten is het nodig om deze bestanddelen extra toe te dienen om de gezondheid, melkproductie en vruchtbaarheid optimaal te houden. We begeleiden je graag en met kennis van zaken om een gepaste keuze te maken uit het gamma.

We spelen daarbij specifiek in op de noden voor melkvee (droogstaand, melkgevende koeien, vleesvee en jongvee), varkens , pluimvee en schapen.

Landbouwzout is niet alleen de basis voor heel wat producten die we dagdagelijks gebruiken, het is ook een onmisbaar gegeven in een gezonde veestapel. Landbouwzout maakt het mogelijk natriumtekorten in het voedingsrantsoen of op bodemniveau aan te vullen.

Wist je dat wij bij Aegten nv als eerste het begrip landbouwzout introduceerden?

img

Veelgestelde vragen over stal & omgeving

Heb je nog vragen over stal & omgeving? Contacteer ons.

Welke mineralen kan ik best aan mijn melkkoeien geven?

Onze mineralen kunnen op maat gemengd worden naargelang de wensen. Contacteer een van onze adviseurs voor een geschikt voedermineraal.

Wat is de beste manier voor de ontsmetting van de uier?

Voor hygiëneproducten zijn er veel opties mogelijk. Contacteer een van onze adviseurs om samen de juiste strategie te bespreken.

logo close menu