Bloemenmengsels

Droom jij ook van een mooi stukje natuur in je eigen tuin? Bloemenmengsels trekken bijen, vlinders en vogels aan. Dit zorgt voor leven in je tuin.

We helpen je graag verder
img

Soorten bloemenmengsels

Het gamma aan bloemenmengsels is enorm uitgebreid. Daarom bieden we jou hiervoor een aparte catalogus aan. Bloemenmengsels zijn op bestelling verkrijgbaar.

Eenjarig

Een eenjarig bloemenmengsel wordt gezaaid in de lente, op een reeds opgewarmde bodem. De bloei start ongeveer 6 tot 8 weken na de zaai en bereikt in de zomer zijn hoogtepunt. Een eenjarig mengsel geeft de concurrentie van onkruiden minder kans omwille van de snelle groei. Zaaidichtheid: 200 tot 300 g/are.

Meerjarig

Een meerjarig bloemenmengsel wordt gezaaid tussen maart en oktober. De bloei verspreidt zich over het seizoen. Door de minder snelle opkomst, kan de concurrentie van onkruiden groter zijn. Daarom is het meermaals aanleggen van een “vals zaaibed” (zie aanbevelingen) aangewezen. Zaaidichtheid: 200 tot 300 g/are.

Aanbevelingen voor de inzaai van een bloemenmengsel

  • Maak de keuze van je bloemenmengsel op basis van de bodemsamenstelling en zuurtegraad. Een bodemanalyse is dus sterk aangewezen.
  • Leg vooraf één of meerdere malen een “vals zaaibed” aan om de concurrentie van onkruiden te verlagen.
  • Zaai bij gunstige weersomstandigheden en voldoende bodemtemperatuur. Vermijd zeer warme of droge periodes.
  • Maak bij voorkeur geen mengeling met graszaad, maar werk met stroken als je een combinatie met grassen wenst.
  • Na de zaai hou je de bodem voldoende vochtig tijdens de eerste periode van de groei (tot de plantjes ongeveer 10 cm zijn). Het inwerken van TerraCottem biedt een meerwaarde bij de aanleg van een bloemenweide.
  • Na de bloei en de zaadvorming mag je maaien tot op 15 cm hoogte en laten liggen om een natuurlijke herzaai te bekomen.
  • Eenjarige mengsels dienen bij voorkeur jaarlijks bijgezaaid te worden.

Veelgestelde vragen over bloemenmengsels

Heb je nog vragen over bloemenmengsels? Contacteer ons.

Welke soorten bloemenmengsels hebben jullie?

Ons aanbod aan bloemenmengsels is zeer breed. Van ecologische mengsels voor bermen tot kruidenrijke bloemenmengsels. Neem contact op met een van onze adviseurs om te bekijken welk mengsel bij jou past.

logo close menu