Afdekmaterialen en substraten

Terwijl planten in de tuin gedijen in volle grond, wordt er op daken gebruik gemaakt van substraten. Dit substraat kan ook dienst doen in grote plantenbakken voor de aanplant van heesters en/of bomen. Potgrond wordt eerder toegepast in kleine bloembakken of -potten of tijdelijke opgepotte planten.

Om de tuin af te werken, is er een ruime keuze uit afdekmaterialen. Deze doen ook dienst als isolerende laag tegen de groei van mos en onkruiden.

We helpen je graag verder

Afdekmaterialen

Afdekmaterialen komen in alle vormen en maten voor, gaande van schorsen, cocochips en lava tot stropellets. Ze zorgen voor de afdekking van de bodem, zodat vocht beter in de bodem blijft en onkruiden minder kans krijgen om te groeien. Bovendien zorgen deze materialen ook voor een mooie afwerking van je tuin.

Potgronden

Ben je op zoek naar potgrond voor het verpotten of planten van groenten, bloemen, struiken of kamerplanten? Bij Aegten vind je een ruime keuze aan potgronden voor containerteelt, huis en tuin. We hebben voor elk wat wils in huis.

Substraten

Substraten zorgen voor de juiste voedingsbodem op de juiste plaats. Daktuinsubstraat voor de goede groei van planten of gazon op daken, bomenzand voor een goede wortelontwikkeling van de bomen en grasdalsubstraat om gras optimaal te laten groeien op berijdbare paden. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van ons ruime aanbod aan substraten.

Veelgestelde vragen over bodemverbeteraars en bedekking

Heb je nog vragen over afdekmaterialen, potgronden en substraten? Contacteer ons.

Welke potgrond of substraat moet ik gebruiken voor mijn beplanting?

De soort potgrond of substraat is afhankelijk van de beplanting die er komt te staan. Overleg met onze adviseur over welk substraat of welke potgrond het meest geschikt is voor jouw situatie.

Welk afdekmateriaal is het meest duurzame materiaal?

De duurzaamheid van de afdekmaterialen is afhankelijk van het gewenste materiaal en de grofheid van het materiaal. Zo blijven grove materialen langer liggen dan fijne materialen.

Kunnen afdekmaterialen en substraten geleverd worden?

Afdekmaterialen en substraten kunnen geleverd worden in overleg. De levering gebeurt in zakgoed, big bags of los.

logo close menu