Graszaden & graszoden

De eyecatcher van jouw tuin is het gazon. Kies tussen graszaden, graszoden en kunstgras om dit mooi stukje groen in je tuin te verwezenlijken.

We helpen je graag verder

Gazonzaden

Door de jaren heen ontwikkelden de graszaadkwekers een verscheidenheid aan gazonmengsels, telkens aangepast aan de moderne noden. Hierdoor kan jij kiezen uit een ruim aanbod van graszaadmengsels.

Graszaden voor verschillende toepassingen

Graszaad is niet zomaar graszaad. Iedere toepassing heeft andere eisen. Zo moet een graszaadmengsel voor golfterreinen intensief maaien verdragen en heeft een mengsel voor boomkwekerijen een betere draagkracht en een extensiever maairitme nodig.

Graszoden

Snel een groene grasmat? Of onkruiden geen kans geven? Kies dan voor graszoden in plaats van gras te zaaien. Op deze manier geniet je snel van een proper afgewerkte gazon in de achtertuin.

Kunstgras

Wie ziet niet graag een stukje groen in zijn tuin? Soms leent de plaats zich echter niet tot natuurlijke grasgroei of betreft het een klein binnentuintje. Dan is kunstgras een goed alternatief om toch “groen” te creëren.

De voordelen van kunstgras:

  • een langetermijninvestering
  • een goed alternatief voor huisdieren die het gras stuk lopen
  • minder onderhoud
  • propere voeten langs het zwembad
  • een goed alternatief voor moeilijk bereikbare ruimtes (kleine binnentuinen)

Bij Aegten vind je een ruime keuze aan verschillende types kunstgras met een natuurlijke uitstraling.

Veelgestelde vragen over gazonzaden en graszoden

Heb je nog vragen over gazonzaden en graszoden? Contacteer ons.

Hebben jullie ook graszaad voor paarden- en schapenweiden?

Ons aanbod aan graszaad voor begrazingsweides staat beschreven bij onze AGRO-afdeling. Daar gaat ons aanbod voor grazers van Star-grass tot Horse Master.

logo close menu