Meststoffen

Meststoffen geven in de moderne landbouw is maatwerk. Via kennis en onderzoek komen we op tuinniveau tot een advies per element, wat nadien resulteert in een uitgebreid bemestingsplan.

We helpen je graag verder

Bodemanalyse

Wist je dat 70% van de Vlaamse tuinen niet meer moet bekalkt worden (cfr. Bodemkundige Dienst)? Het nemen van een bodemanalyse voorkomt vaak problemen. Voer dit uit vóór de aanvang van je project. Een optimale pH is immers noodzakelijk voor de goede groei van je planten of gazon. In een bestaande tuin biedt een bodemanalyse nog steeds hulp bij het uitvoeren van een gerichte bemesting.

Vermijd dat de kwaliteit van je tuin achteruit gaat. Met het op punt stellen van bijvoorbeeld het humusgehalte, doe je al een kleine klimaatactie in eigen tuin. Voor de analyse van bodemstalen werken we nauw samen met de Bodemkundige Dienst van België. Zo krijg jij op basis van deze analyse een bemestingsadvies op maat.

Meststoffen

Bij Aegten vind je een ruim aanbod van organische en anorganische meststoffen. Via een bodemanalyse maken we samen een keuze, zodat de groei van jouw planten of gazon de beste zorg krijgen.

Enkelvoudige of samengestelde meststoffen

Vaak kiezen we in de groenvoorziening voor samengestelde meststoffen. Toch kan er aan de hand van een bodemanalyse blijken dat er een tekort is aan een bepaald voedingselement. Dan beschikken we over enkelvoudige meststoffen om gemakkelijk bij te sturen.

Organische of anorganische meststoffen

Organische meststoffen hebben hun oorsprong in de dierlijke of plantaardige sector. Anorganische meststoffen hebben een minerale herkomst en bestaan niet volledig uit natuurlijke grondstoffen.

Organische meststoffen worden vaker gebruikt op humusarme gronden omwille van hun organische oorsprong.

img

Vloeibare meststoffen

Vloeibare meststoffen geven net die extra push aan jouw planten of gazon bij bepaalde gebreken of wanneer de immuniteit dient verhoogt te worden. Het gamma van vloeibare meststoffen op de markt is zeer uitgebreid. Contacteer ons voor het juiste advies.

Veelgestelde vragen over meststoffen

Heb je nog vragen over meststoffen? Contacteer ons.

Worden alle meststoffen geregistreerd?

Alle leveringen aan Vlaamse afnemers van meststoffen die stikstof of fosfor bevatten, worden geregistreerd in het Vlaams kunstmestregister.

Kan ik zelf de samenstelling van het blend kiezen?

Je kan zelf de verhoudingen tussen de verschillende basismeststoffen kiezen. Op basis daarvan maken wij een blend dat aan jouw verwachtingen voldoet.

logo close menu