Poot- & plantgoed

Als toeleverancier van meststoffen en gewasbescherming hebben we ook het poot- en plantgoed in ons assortiment. Veranderingen van de wet- en regelgeving brengen enkele uitdagingen met zich mee omtrent de teelt en bewaring van de aardappelen. Een juiste rassenkeuze is daarom van cruciaal belang! Dit in combinatie met onze sterke opvolging van de teelt vanaf het poten tot en met het bewaren van de oogst.

 

 

We helpen je graag verder

Optimaal rendement uit je teelt

Vitaal en gezond pootgoed is de basis voor een geslaagde aardappelteelt. Door een sterke selectie in samenspraak met onze leveranciers, vind je bij ons stuk voor stuk de beste rassen voor de industriële aardappelteelt, de teelt voor thuisverkoop en de hobbyteelt.

Ook voor de teelt van plantuien en sjalotten, zijn wij de geschikte partner naar de aanlevering van het plantgoed toe.

Veelgestelde vragen over pootgoed en zaden

Heb je nog vragen over poot- en plantgoed? Contacteer ons.

Welke rassen bieden jullie aan?

Ons rassenaanbod is afhankelijk van jaar tot jaar. Elk jaar hebben we de typische rassen zoals Bintje, Annabelle, Charlotte en Première. Ook industrierassen zoals Fontane en Innovator zijn mogelijk. Andere rassen zijn in overleg bespreekbaar.

Welke maatsortering hebben jullie in jullie aanbod?

De maatsortering is afhankelijk van het aanbod. De opties 28/35, 35/45 en 45/55 zijn allemaal mogelijk. Ook gesneden pootgoed behoort tot de opties.

logo close menu